Luuk Bosma

Garage Luuk Bosma

Luuk Bosma

In 1989 is Luuk gestart met zijn bedrijf aan de Tweede Sluisweg 1 in Apeldoorn.

Klompen, pijp, baard en een lange stofjas, zo hebben zijn klanten Luuk leren kennen.

Hij leefde voor zijn bedrijf en zijn klanten. Luuk was een sociaal bewogen man. Hij keek naar de mens achter de klant. Velen van zijn klanten kende hij persoonlijk. Dacht met zijn klanten mee en wilde autorijden betaalbaar houden voor iedereen.  Luuk was geen commercieel autoverkoper, sterker nog, hij wílde ze soms niet eens verkopen. Als hij geen ‘klik’ zag bij een potentiële koper, dan ging de verkoop niet door. “ Ik heb geen zin om mensen een auto in te praten, een auto moet zichzelf verkopen. ” En was je eindelijk smoorverliefd op een auto, kreeg je te horen dat ‘ie” niet te koop was, omdat Luuk hem niet geschikt vond.  “Ik verkoop hem je niet, als je dan toch van geld af wilt kun je het net zo goed in het kanaal gooien.”

Zijn nuchtere kijk, persoonlijkheid, humor, vakmanschap en hét vertrouwen dat zijn klanten in hem hadden, zorgde ervoor dat ons bedrijf uitgroeide tot wat het nu is. In 2000 zijn wij verhuisd naar ons pand aan de Sleutelbloemstraat 5b.  In 2012 werd Luuk ziek en in 2013 heeft hij Willyon van der Meer gevraagd ons bedrijf leiding te geven.

“Willyon is een sleutelaar, net als ik en heeft meer dan 20 jaar kennis en ervaring in onderhoud en reparaties aan auto’s. Hij heeft hart voor de zaak en passie voor zijn vak. Ik heb er vertrouwen in dat hij dit kan!” Op 20 augustus 2015 is Luuk overleden.

In januari 2016 is Willyon als partner in de zaak gekomen om samen met mij dit bedrijf door te laten groeien zoals Luuk het voor ogen had. En dat doen we, op onze eigen manier. Luuk was Luuk, een verhaal apart…… Degene die Luuk gekend hebben, zullen dit zeker herkennen. Luuk heeft iets moois achter gelaten, iets waar hij heel trots op was.

Luuk heeft zijn ervaring, zijn kennis en visie, dat er achter iedere klant een mens staat, over gedragen aan zijn team. Zijn naam en visie zullen altijd verbonden blijven met ons bedrijf.

Thea Bosma