Onderhoud

Onderhoud van alle merken auto's

Wij zijn een universeel garagebedrijf en hebben vele merken in onderhoud. Prijzen voor onderhoudsbeurten verschillen daarom per merk. Een vaste prijs voor een grote- of kleine onderhoudsbeurt hebben wij niet. Daarnaast vervangen wij niet standaard alles. Als blijkt bij dat een luchtfilter nog goed is, dan wordt deze schoon geblazen en niet vervangen. Wilt u weten wat een onderhoudsbeurt aan uw auto gaat kosten.

Of u nu een jonge of oudere auto rijdt, het onderhoud van uw auto is erg belangrijk. Voor uw veiligheid, dat van medeweggebruikers en om uw auto in goede conditie te houden. Door regelmatig onderhoud kunnen problemen vroegtijdig gesignaleerd en verholpen worden, dit voorkomt grote- en dure reparaties.

Meer informatie over de verschillende onderhoudsbeurten :

Kleine onderhoudsbeurt

Wij adviseren u om 1 keer per jaar of bij een kilometerstand van 15.000 km een kleine beurt te laten uitvoeren. Dit is afhankelijk wat u het eerst bereikt.

 • Motorolie verversen
 • Oliefilter vervangen
 • Controle/bijvullen vloeistoffen, bijvoorbeeld ruitensproeier vloeistof
 • Tijdens een kleine beurt wordt uw auto op diverse punten (slijtage-gevoelige onderdelen) gecontroleerd zoals o.a.:
  • Banden/ bandenspanning
  • Verlichting
  • Remsysteem
  • Koelsysteem
  • Accu
Grote onderhoudsbeurt

Wij adviseren u elke 2 jaar of bij een kilometerstand van 30.000 km een grote beurt aan uw auto te laten uitvoeren. Dit is afhankelijk wat u het eerst bereikt. Een grote beurt is veel uitgebreider dan een kleine beurt.

 • Motorolie verversen.
 • Vervangen van:
  • Oliefilter
  • Luchtfilter
  • Interieurfilter
  • Brandstoffilter
  • Bougies (benzine-motoren)
 • Controle/bijvullen vloeistoffen, bijvoorbeeld ruitensproeier vloeistof.
 • Tijdens een grote beurt wordt uw auto op vele punten (slijtage gevoelige onderdelen) gecontroleerd zoals o.a. :
  • Remsysteem
  • Koelsysteem
  • Banden/ bandenspanning
  • Accu
  • Verlichting
  • Schokdempers
  • Ruitenwissers
Aanvullend onderhoud

Als blijkt dat bij de onderhoudsbeurt onderdelen vervangen moeten worden, die niet bij standaard bij grote of kleine beurt horen, noemen wij dit aanvullend onderhoud. Bij aanvullend onderhoud wordt er ten alle tijden overleg gepleegd met u. U krijgt eerst een prijsopgave van de kosten.

 

Pas als wij uw toestemming hebben, gaan wij over tot de reparatie.

 

Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak.
Uw afspraak is na het invullen nog niet definitief, u ontvangt zo snel mogelijk van ons een bevestiging.
 

2016-11-luuk-bosma-035

Veilig op weg

Garage Luuk Bosma

Reparaties & Onderhoud


Reparaties

Garage Luuk Bosma is een allround en universeel garagebedrijf. Wij voeren alle voorkomende reparatiewerkzaamheden uit aan uw auto, ongeacht het merk van uw auto. Ons team is in het bezit van de juiste kennis, gereedschappen en uitleesapparatuur. Wilt u advies of een prijsopgave, neem contact met ons op.

 

 

Prijsopgave vooraf

Wij geven u altijd een prijsopgave van de reparatiekosten. Repareren doen wij pas als u toestemming heeft gegeven. Zo staat u nooit voor verrassingen.

 

Banden

Wij leveren elk type en merk band.  Wilt u advies of de prijs van een band weten, neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u de prijs incl. BTW, verwijderingsbijdrage, monteren en balanceren. Bel voor meer informatie: 055-3603840

2016-11-luuk-bosma-035

Veilig op weg

Schade

Ook voor schade aan uw auto kunt u bij ons terecht.  Kleine schades kunnen wij vaak zelf repareren. Bij grotere schades staan wij u bij. De schrik zit er vaak goed in en wij zullen u, waar dat kan, werk uit handen nemen. Wij verzorgen het contact met de schade-expert en zorgen samen met u voor een goede afhandeling van uw schade.


Afspraak maken

U kunt uiteraard telefonisch een afspraak maken of direct on-line.  Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen. Let wel, de datum dient door ons bevestigd te worden om misverstanden te voorkomen.

 

Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak.
Uw afspraak is na het invullen nog niet definitief, u ontvangt zo snel mogelijk van ons een bevestiging.
2016-11-luuk-bosma-033

Vervangend vervoer

Vervangend vervoer.

Bij onderhoud of reparatie aan uw auto kunnen wij u vervangend vervoer aanbieden. Hiervoor brengen wij een dagprijs in rekening. Als u gebruik wilt maken van vervangend vervoer, kunt u dit aangeven bij het maken van een afspraak. Wij reserveren de auto dan voor u.

 

Leenfietsen

Al sinds jaar en dag kunt u kosteloos gebruik maken van onze leenfietsen.

 

Wanneer vervangt u nu uw winterbanden voor zomerbanden en vice versa?

 

 

Wij adviseren u in ieder geval te wachten tot na het weekend dat de zomertijd in gaat of tot het weekend dat de wintertijd ingaat.

Een andere richtlijn voor het wisselen van de banden is de temperatuur. Onder de 7 graden presteren winterbanden beter dan zomerbanden.

Boven de 7 graden geldt dat zomerbanden beter presteren. De rubbersamenstelling van winter- en zomerbanden verschilt en het is dus van belang om in de winter (oktober-november t/m maart) te rijden op winterbanden en in de zomer (april t/m oktober) op zomerbanden te rijden.

Tijdens de bandenwissel controleren wij het profiel van uw banden. Mochten er één of meerdere banden aan vervanging toe zijn, dan kunt u hier alvast rekening mee houden voor de komende periode.

 

Wij raden een vakantiecheck aan als u auto nog niet toe is aan een onderhoudsbeurt en u met de auto op vakantie gaat.

Wij controleren uw auto op o.a.

 • Banden/reserveband
 • Vloeistoffen
 • Remmen
 • Verlichting
 • Accu
 • Olie
 • Riemen

Gaat u met de caravan of vouwwagen op vakantie, controleer dan tijdig of de verlichting goed

werkt. Dat scheelt een hoop stress vlak voor vertrek naar uw vakantieadres.

Mochten wij tijdens de vakantiecheck onderdelen tegen komen die vervangen moeten worden,

dan nemen wij contact met u op. U krijgt eerst een prijsopgave.

Wordt de airconditioning ook gecontroleerd bij de vakantiecheck?

 

De controle van de airconditioning is niet in begrepen bij de vakantiecheck.

Als u twijfels heeft over het functioneren van uw airconditioning, raden wij u aan dit te combineren met de vakantiecheck.

Een goed werkende airconditioning zorgt voor goede circulatie van schone en frisse lucht en in de zomer voor een aangename temperatuur in de auto.

 

 

 

 

Naast onderhoud en reparaties verkopen wij ook auto’s. Geen showroom, geen driedelig pak en toch kunt u bij ons een auto kopen die bij ú past. De verkoopprijs, is de prijs die u betaald. Rijklaar maken of afleverbeurten staan niet in ons woordenboek. Klik hier voor ons actuele aanbod.

Staat uw auto er niet tussen, maak u wensen kenbaar en wij gaan op zoek voor u.


Verkoop op vraag

Wij verkopen ook auto’s op vraag. Bent u op zoek naar een auto of wilt u advies, dan bent u bij ons op het juiste adres. U kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen om uw wensen kenbaar te maken. U kunt aangeven welke auto bij u en uw budget past. Hebben wij deze auto gevonden, dan kunt u hier geheel vrijblijvend een proefrit in maken. Wij benadrukken graag het woord vrijblijvend

Wij willen u  graag een auto verkopen, maar alleen als ú er een goed gevoel bij heeft. Heeft u dat niet, dan kijken we  verder voor u.

Neem gerust contact met ons op.

Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak.
Uw afspraak is na het invullen nog niet definitief, u ontvangt zo snel mogelijk van ons een bevestiging.
Het tijdig vervangen van de distributieriem is belangrijk (preventief onderhoud). Wanneer de distributieriem knapt, is de kans op motorschade erg groot. Bij de meeste auto’s dient de distributieriem tussen de 60 en de 120.000 kilometer vervangen te worden. Er is ook een tijdsbestek voor het vervangen van de distributieriem indien u maar weinig kilometers rijdt. Dit is voor de meeste auto’s vier jaar. Het kan ook zijn dat uw auto geen distributieriem heeft, maar een distributieketting. Deze hoeft in de regel niet vervangen te worden. De kosten van het vervangen van de distributieriem verschilt per automerk.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor uw auto neem contact met ons op.

Veel gestelde vragen over distributieriem:

Wat doet een distributieriem:

De distributieriem is een getande riem die in moderne verbrandingsmotoren de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meer nokkenassen. De nokkenas opent en sluit de kleppen, die zich doorgaans in de cilinderkop bevinden. Zonder distributie is er geen samenwerking van krukas en nokkenas, en dus geen lopende motor.

Welk risico loopt u als de distributieriem versleten is:

Wordt de distributieriem niet tijdig vervangen, dan kan deze knappen waardoor de motor vastloopt. De auto komt dan direct stil te staan. Dit is niet alleen gevaarlijk in het verkeer, maar de schade die aan de motor van uw auto ontstaat, kan oplopen tot een paar duizend euro. Het kan zelfs zo erg zijn dat de schade aan de motor permanent is en niet meer te repareren is.

Wat wordt er mee vervangen samen met de distributieriem?

Behalve de riem zelf, wordt aangeraden om ook de spanrollen, omkeerrollen en de waterpomp te laten vervangen. Doordat de waterpomp wordt vervangen, zal de koelvloeistof ook vervangen moeten worden. Bovengenoemde onderdelen slijten namelijk samen mee met de distributieriem. Wanneer één van deze onderdelen kapot gaat terwijl u net de distributieriem hebt vervangen, moet de riem er weer af om bij de andere onderdelen te komen. Hiervoor moet u dan weer arbeidskosten betalen. Daarom raden wij u aan om deze onderdelen mee te nemen bij het vervangen van de distributieriem.

Hoe kan ik zelf controleren of de distributieriem van mijn auto vervangen moet worden?

Kijk in het onderhoudsboekje van uw auto voor informatie over de laatste vervangingsdatum van uw distributieriem en kijk naar de kilometerstand. Mocht dit niet ingevuld zijn, kijk dan of er een sticker onder de motorkap met daarop de datum en/of kilometerstand waarop de distributieriem voor het laatst vervangen is. Kunt u niets vinden en weet u niet wanneer de riem voor het laatst vervangen is, dan is het verstandig om de distributieriem direct te laten vervangen!

 

U kunt bij ons altijd terecht voor advies.

Wat is het verschil tussen een distributieriem en een distributieketting?
distributieketting

Distributieketting

distributieriem

Distributieriem

Hierboven ziet u het verschil tussen een distributieketting en een distributieriem. Een distributieriem moet vervangen worden na een bepaalde hoeveelheid kilometers of na een bepaalde tijd. Een distributieketting hoeft in principe niet vervangen te worden. Natuurlijk kan ook een distributieketting stuk gaan, maar dat komt niet veel voor. Het kan wel gebeuren dat de kettingspanner niet goed meer werkt, waardoor de ketting te los gaat liggen en een reparatie noodzakelijk is.

U herkend een losliggende distributieketting aan een ratelend geluid in de motor. Wilt u weten of u een distributieriem of een distributieketting heeft? U kunt onder de motorkap kijken, maar u kunt ook contact met ons opnemen en wij kijken het voor u na.

 

Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak.
Uw afspraak is na het invullen nog niet definitief, u ontvangt zo snel mogelijk van ons een bevestiging.
 

APK

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Uw auto wordt op belangrijke punten gecontroleerd, deze zijn voor ieder APK keuringsstation gelijk. Mochten er na de APK keuring reparaties nodig zijn, dan nemen wij eerst contact met u op. U krijgt van ons een prijsopgave, zodat u weet wat de totale kosten van de APK zullen. Pas als wij toestemming van u hebben, zullen wij de reparatie uitvoeren.

Maak tijdig een afspraak voor de APK !

Veelgestelde vragen over de APK :

Hoe lang van te voren kan ik een APK afspraak maken

U kunt twee maanden voor de vervaldatum van uw APK een keuringsafspraak maken. De APK vervaldatum blijft dan staan op de datum die op dat moment op uw keuringsrapport staat.

Mijn auto is drie maanden geleden gekeurd en nu is de startmotor kapot?

De APK van uw auto is een momentopname van de technische staat van uw auto. Een APK keuring is geen onderhoudsbeurt. Hier is nog wel eens verwarring over. Onderdelen aan uw auto zijn slijtagegevoelig en kunnen ook na de APK kapot gaan. Regelmatig en goed onderhoud is van belang om problemen vroegtijdig te signaleren en/of verhelpen.

Mijn APK-keuring is verlopen, wat nu?

Rijden zonder geldige APK is strafbaar. U kunt er een flinke boete voor krijgen, zowel van de politie als van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Veroorzaakt u een aanrijding omdat uw banden glad zijn, de verlichting niet goed werkt en/of de remmen blokkeren, dan kan de verzekeraar besluiten dat u op dat moment niet verzekerd bent. Bij de APK was de auto dan afgekeurd en/of deze punten waren verbeterd en dat had de aanrijding namelijk kunnen voorkomen. Maak direct een afspraak en wij plannen uw auto zo snel mogelijk in.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Hiervoor kunt u de deze RDW link gebruiken. Voer het kenteken van uw auto in en u kunt zien wanneer de vervaldatum van de APK van uw auto is. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen en wij zoeken het voor u op.

 

Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak.
Uw afspraak is na het invullen nog niet definitief, u ontvangt zo snel mogelijk van ons een bevestiging.
 

Transport

Wij transporteren voertuigen voor particulieren en bedrijven

 

Bent u gestrand of heeft u een voertuig dat u wilt laten vervoeren naar een locatie elders in het land, dan kunnen wij dit voor u regelen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 055 3603840 of E-mail : info@garageluukbosma.nl