APK

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Uw auto wordt op belangrijke punten gecontroleerd, deze zijn voor ieder APK keuringsstation gelijk. Mochten er na de APK keuring reparaties nodig zijn, dan nemen wij eerst contact met u op. U krijgt van ons een prijsopgave, zodat u weet wat de totale kosten van de APK zullen. Pas als wij toestemming van u hebben, zullen wij de reparatie uitvoeren.

Maak tijdig een afspraak voor de APK !

Veelgestelde vragen over de APK :

Hoe lang van te voren kan ik een APK afspraak maken

U kunt twee maanden voor de vervaldatum van uw APK een keuringsafspraak maken. De APK vervaldatum blijft dan staan op de datum die op dat moment op uw keuringsrapport staat.

Mijn auto is drie maanden geleden gekeurd en nu is de startmotor kapot?

De APK van uw auto is een momentopname van de technische staat van uw auto. Een APK keuring is geen onderhoudsbeurt. Hier is nog wel eens verwarring over. Onderdelen aan uw auto zijn slijtagegevoelig en kunnen ook na de APK kapot gaan. Regelmatig en goed onderhoud is van belang om problemen vroegtijdig te signaleren en/of verhelpen.

Mijn APK-keuring is verlopen, wat nu?

Rijden zonder geldige APK is strafbaar. U kunt er een flinke boete voor krijgen, zowel van de politie als van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Veroorzaakt u een aanrijding omdat uw banden glad zijn, de verlichting niet goed werkt en/of de remmen blokkeren, dan kan de verzekeraar besluiten dat u op dat moment niet verzekerd bent. Bij de APK was de auto dan afgekeurd en/of deze punten waren verbeterd en dat had de aanrijding namelijk kunnen voorkomen. Maak direct een afspraak en wij plannen uw auto zo snel mogelijk in.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Hiervoor kunt u de deze RDW link gebruiken. Voer het kenteken van uw auto in en u kunt zien wanneer de vervaldatum van de APK van uw auto is. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen en wij zoeken het voor u op.

 

Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak.
Uw afspraak is na het invullen nog niet definitief, u ontvangt zo snel mogelijk van ons een bevestiging.